Sleepright – Bettskena mot tandgnissling

bettskenaSleepright är en specialutvecklad bettskena som används av människor som lider av bruxism, eller tandgnissling som det vanligtvis kallas. Tandgnissling är ett mycket vanligt problem för människor världen över: man beräknar att hela sextio procent lider av bruxism i en eller annan form.

Men varför ska man då använda en bettskena som Sleepright? Är det inte onödigt att bota ett sådant här problem, när man ändå inte märker av det? Nej, sanningen är, att även om vi kanske inte vaknar av att vi gnisslar tänderna på natten, så betyder inte det att det är ofarligt. Tvärtom har tandgnissling ofta en stor effekt på vår vardag: många drabbas av huvud- och muskelvärk eftersom musklerna i och kring käken har arbetat för högtryck och varit spända hela natten. I många fall sliter tandgnissling och tandpressning också enormt på tänderna. De flesta som gnisslar tänder drabbas av förslitningsskador på emaljen, vilket i förlängningen leder till att små sprickor uppstår. Har man ”tur” visar sig detta bara i att tänderna ser smutsiga ut och behöver tandblekning. Har man otur kan hela tanden försvagas och spricka eller gå av.

Forskarna vet inte varför vi gnisslar tänder, men de vet att en bettskena hjälper i så gott som hundra procent av fallen. Den som vill ha en bettskena formgjuten kan alltid gå till tandläkaren och betala dyra pengar för den. Numera har dock tekniken kommit så långt att bettskenor som Sleepright kan beställas över internet till mycket humanare priser än tandläkaren kan ge. Många väljer åtminstone att börja i den änden för att se om en bettskena är något för dem. Fungerar det kan man alltid uppgradera från Sleepright till något formgjutet alternativ senare.

>> Läs mer om bettskenan hos Beconfident.se

Om
Copyright © 2010 tandblekninghemma.org.
Jämförelser, information och tips om tandblekning hemma.
Om tandblekninghemma.org