Håll tänderna vita längre

vita tänderNär man har blekt tänderna, antingen hemma på egen hand med ett tandblekningskit, hos en tandläkare eller på en klinik, är man förmodligen mycket stolt över sina vita tänder och sitt attraktiva leende. Naturligtvis vill man ha kvar den fräscha vita nyansen så länge som möjligt. Med några enkla knep kan man behålla det vita leendet under lång tid. Missfärgningar kommer dock naturligt, genom den mat vi äter och de drycker vi intar. En tandblekning är inte permanent, utan behöver upprepas med jämna mellanrum. Sköter man om sina tänder ordentligt efter en tandblekning kan det dock gå ett eller ett par år innan man återigen behöver göra en tandblekning för att hålla tänderna vita.

Det första man ska tänka på för att hålla tänderna vita längre är att undvika kaffe, té, coladrycker och andra varma och kalla drycker som är starkt färgande. Nikotin och tobak från cigaretter eller snus ger också upphov till missfärgningar. Ett bländande vitt leende kan ganska fort övergå i gula tänder om man inte sköter om tänderna på bästa sätt. Ett bra tips är att skölja munnen med vatten, alternativt borsta tänderna om man har möjlighet till det, varje gång man har druckit en färgande dryck eller rökt en cigarett.

Den allmänna tandhygienen är också viktig för att hålla tänderna vita längre. Om man sköter om sina tänder väl, med tandborstning två gånger om dagen och dagligt användande av tandtråd, kan man räkna med att tänderna behåller sin nya vita färg under lång tid.

Ett enkelt tips för att behålla den vita färgen så länge som möjligt är att då och då borsta tänderna med en milt polerande tandkräm som är anpassad för att ta bort missfärgningar. En sådan tandkräm hjälper till att upprätthålla den vita färgen på ett skonsamt sätt. Det finns många sådana tandkrämer att välja mellan. Man ska helst välja en tandkräm som tar bort missfärgningar på kemisk väg. Vissa tandkrämer för vitare tänder innehåller nämligen ett ganska grovt slipmedel som kan skada tänderna.

Copyright © 2010 tandblekninghemma.org.
Jämförelser, information och tips om tandblekning hemma.
Om tandblekninghemma.org